Rukometaši Železničara ubedljivo su slavili u Požarevcu-38:29 (15:15), u prvoj kontrolnoj utakmici, u sklopu priprema za novu sezonu, koja startuje već za 15 dana, okršajima sa belgijskim Kvubik Ahilesom, u prvom kolu EHF kupa.

Trener Miroslav Đorđević proverio je skoro sve raspoložive snage, a u sastavu su bili: Zlatanović (16 odbrana), Stojanović, Slobodan Dimitrić, Mitić, Stanko Dimitrić, Pavlov 7(2), Stefanović 1, Mitrović, Mađar 2, Pernar, Davor Basarić 5, Damnjanović 6, Porobić 10, Dolić 2, Petrović.

„Želja“ je, praktično, sve vreme vodio, domaćin je imao prednost (15:14) samo u finišu prvog poluvremena. U 37. minutu bilo je 20:17, osam minuta kasnije 28:21 za niški tim.

Igrali su svi, sem Mihajla Mitića. Za prvu utakmicu, bilo je to sasvim solidno izdanje. Ono malo ubojitosti što je nedostajalo sa desnog beka, nadomestio je Gvozden Denić, izuzetnim asistencijama. Imali smo preciznost u realizaciji sa krila, ali ne i sa pozicije levog beka. Damnjanović je u prvom poluvremenu imao šest promašaja, Mađar par puta pogodio okvir gola, ali sve je to normalno, jer ćemo na doterivanju šuta raditi tek sledeće nedelje-prenosi utiske Đorđević, koji akcenat ponovo stavlja na odbranu.

Mi, trenutno, imamo ekipu koja garantuje oko 27, 28 postignutih golova, što znači da bismo protivnike morali da zadržimo na 25, kako bismo došli do pobede. U Požarevcu smo u 55. minutu bili na tih 25 primljenih golova, što je dobar znak. Visoki Mađar i Damnjanović se sve bolje slažu, uz njih i korpulentni Mitrović, mislim da ćemo kroz naredne pripremn utakmice sklopiti kockice pred meč sa Belgijancima. Najbitnije za ovaj period jeste to što svi momci bukavlno „grizu“ na terenu, bore se za minutažu i svoje mesto u timu, a onda je i trener zadovoljan.

Premijeru pred svojim navijačima, Nišlije će imati već u subotu, kada od 11 sati u hali Čair dočekuju kruševački Napredak.