Posle ravno četiri nedelje „drila“ Joške Petkovića, vreme je za prvu utakmicu, za premijeru tog, sasvim novog Železničara, koji je „ponovo rođen“ ovog leta i, nakon godine van sistema takmičenja, uskoro počinje sezonu u Superligi.

Protivnik je krajnje atraktivan baš za premijernu prezentaciju novoformiranog tima-beogradski Partizan.

-Naporno radimo od 7. avgusta i veoma sam zadovoljan pređenim „gradivom“, ali treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo. Održali smo sastanak u četvrtak uveče, gde sam momcima objasnio šta očekujem od njih u ovom susretu. Nije to ono, da igraju svi pa kakav rezultat bude, već ćemo pokušati da se crno-belima suprotstavimo i javnosti predstavimo sa onim najboljim što imamo, s tim što Padežanin sigurno neće igrati zbog jače prehlade. Sa druge strane, upoznaćemo i ekipu Partizana i tako „opipati“ ono što nas uskoro očekuje u prvenstvenim duelima-istakao je trener Josif Petković.

Utakmica, uz slobodan ulaz u halu Čair, počinje u subotu u 18.30 časova.

Inače, već je poznat i dalji raspored „Željinih“ prijateljskih mečeva. Idućeg petka, Nišlije putuju u Bitolj, gde će u dva dana odigrati dva meča protiv Eurofarm Rabotnika, a moguće je i dvodnevno produženje boravka u Makedoniji i još dva sparing utakmice u Ohridu, protiv istoimenog učesnika kvalifikacija za EHF kup. Zanimljivo je da pojedini makedonski mediji već najavljuju dolazak Železničara, sa posebnim akcentom na povratak Joške Petkovića u državu u kojoj je ostavio dubok trag kao trener i selektor:

-A, pa to su godine i godine, trofeji i trofeji staža. Zaista se i ja radujem odlasku tamo, pre svega što će to biti izuzetno jake provere, protiv jedne, a nadam se i dve veoma snažne ekipe, koje učestvuju u evro-kupovima i u vrhu su jake makedonske lige-dodao je iskusni stručnjak.