U prethodnoj i dosadašnjem delu aktuelne sezone, rukometaši Železničara u gostima nisu izgubili niti jedan, uslovno rečeno, derbi, odnosno duel sa ekipama plasiranim u gornjoj polovini tabele (Pančevo, Leskovac, dva puta Partizan, Novi Pazar, dva puta Kostolac, Šabac), ali nisu osvojili niti jedan bod protiv timova plasiranih u donjoj polovini tabele (Proleter, Crvena zvezda, Spartak, Šamot, Obilić).

Po toj logici, sutrašnje gostovanje Obiliću vrlo je opasno za izabranike Đorđa Teodorovića. Nišlije su ubedljivo prve na tabeli B grupe ARKUS lige, a „vitezovi“ su pri dnu tabele sa samo dva boda, koja su osvojili u Novom Pazaru još u prvom kolu, nakon čega su nanizali četiri poraza, doduše tri u gostima. Sutrašnji susret jedna im je od poslednjih prilika da uhvate priključak za eventualni plasman u plej-of. Pre dva dana su u Šapcu od Metaloplastike izgubili mnogo teže nego što pokazuje konačan rezultat, iako su nastupili oslabljeni, i bez prvog trenera Danijela Petkovića.

-Svesni smo težine posla koji je pred nama. Obilić je iskusna ekipa, posebno opasna na svom terenu. Prošle sezone smo tamo doživeli neprijatan poraz, što nam je sada motiv više da pokušamo da se revanširamo i ostanemo neporaženi i nakon sedmog kola. Obilić je puno dobio minulog leta dolaskom prekaljenog Pere Žujovića, koji je produžena ruka trenera na terenu. Znamo da su i oni imali problema sa virusom korona, ni u Šapcu nisu bili kompletni i ne znamo u kojem će sastavu nastupiti u subotu. Mi smo, nakon utakmice sa Šamotom koja je bila takva kakva je bila, malo podigli tonus i dobro trenirali u prethodna dva dana i, iako i dalje bez Spasića i Trkulje, u Beograd odlazimo sa velikim ambicijama-istakao je trener Nišlija Đorđe Teodorović.

Utakmica u dvorani „Voždovac“ na Banjici počinje u 19 časova, a sudiće je Kovač i Milosavljević.