Život se sastoji od svakodnevnih teških odluka, a mi smo bili prinuđeni da donesemo najtežu.

Sa jedne strane, bili smo preponosni na činjenicu da predstavljamo državu Srbiju i grad Niš na međunarodnoj sceni, što je privilegija koju smo zaslužili rezultatima i igrama na terenu, zato smo se, uostalom, i prijavili za nastup u EHF kupu za sezonu 2020/21.

Sa druge strane, poslednjih dana suočili smo se sa nepredviđenim okolnostima. Jedan naš prvotimac, nakon izraženih simptoma, pozitivno je testiran na virus Kovid-19, što nas je, uprkos, na sreću, negativnim rezultatima svih ostalih članova prvog tima, nateralo na dodatne mere predostrožnosti. Adaptiranjem hale Čair u privremenu KOVID bolnicu, ostali smo bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica, samim tim i bez mogućnosti da igramo na domaćem terenu najmanje u dve runde takmičenja, što u priličnoj meri oduzima smisao nadmetanju i stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale.

U tom tamnom vilajetu u kome smo se našli, gde gubimo kakvu god odluku da donesemo, teška srca doneli smo onu koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije, čak 11 otkazanih (do ovog momenta) od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti koja lebdi nad sudbinom brojnih sportskih takmičenja na našem kontinentu–da odustanemo od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare. U nadi da će pošast koja je snašla čovečanstvo uskoro postati ružan san, da će se život, a i sport vratiti normalnim tokovima i da ćemo već sledeće sezone, bez ikakvih prepreka, ukoliko to ponovo zaslužimo na terenu, nastupiti u evropskom takmičenju.

Rukometni klub Železničar 1949