Dva kola, a četiri dana pre kraja takmičenja po grupama u ARKUS ligi, poznato je šest od osam učesnika plej-ofa. U grupi A odavno nema dilema, a u grupi B se čeka koji će se tandem priključiti Železničaru i Metaloplastici u doigravanju za titulu. Posebno je zanimljivo to što se direktni konkurenti sastaju u sredu uveče, pa mečevi Rudar-Novi Pazar i Crvena zvezda-Radnički mogu mnogo toga da odluče.

„Želja“ je svoje brige prebrinuo pobedom nad Kostolčanima i praktično jedini takmičarski značaj večerašnjeg gostovanja Šamotu ogleda se u tome da li će Nišlije zauzeti prvo ili drugo mesto u B grupi, što određuje raspored u plej-ofu. Za Šamot, večerašnji bodovi ne znače baš ništa.

Aranđelovčani su poslednji na tabeli, sa samo pet bodova, ali tu su bili i pre okruglo godinu dana, kada su savladali tada anemičnog „Želju“ u svojoj dvorani „Šumadija“. Veoma je važno da ekipa prekine negativan trend na gostovanjima, jer je poražena na poslednja tri meča na strani u jesenjem delu sezone.

-Specifična je ovo utakmica. Za nas dolazi posle pobede nad Rudarom, kojom smo skinuli veliki teret sa pleća. Sada nam je jedini takmičarski motiv prvo mesto u grupi, koje ćemo svakako osvojiti ako zabeležimo obe preostale pobede, a mislim da smo ga zaslužili svime što smo prikazali do sada i da treba da krenemo po njega. Rasporedom u plej-ofu nisam opterećen uopšte, kada završimo ovaj deo takmičenja, okrenućemo se sledećim obavezama. Treba naglasiti da nam Šamot nekako ne „leži“. Prošle godine smo izgubili tamo, a ni jesenas u Nišu nije to bila neka rapsodija od naše igre. Promenili su trenera tokom pauze, prikazali ozbiljan napredak pre nekoliko dana u Šapcu. Odigrali su dobrih 25 minuta, za očekivati je da sada produže taj period. Mi ćemo sigurno potražiti napredak u sopstvenoj igri, pre svega u odbrani i potruditi se da konačno odigramo kako treba na strani-istakao je trener Železničara Đorđe Teodorović.

Sutrašnja utakmica počinje u 19 časova, a sudiće je Cvetković i Nikolić iz Leskovca.