Rukometaši Železničara u subotu igraju poslednju „nebitnu“ utakmicu u sezoni. Okončava se takmičenje po grupama u ARKUS ligi i već za dve nedelje kreće plej-of. Sutrašnji duel sa Obilićem ima samo jedan smisao, jer pobeda garantuje „Želji“ prvo mesto u B grupi, što, samo po sebi, nije od nekog posebnog značaja, budući da se bodovi brišu i u doigravanju za titulu se kreće od nule, ali bi bilo lepa satisfakcija za jednu zaista uspešnu i dobro odigranu polusezonu. Takođe, taj takmičarski broj donosi specifičan raspored u plej-ofu, početak sa dva vezana domaćinstva i sve derbije na domaćem terenu već u prvoj polovini takmičenja. Za Obilić, sa druge strae, ovaj meč je samo puki trošak, njega čeka grčevita borba za opstanak u plej-autu. „Vitezovi“ imaju samo šest bodova, čak 13 manje od Nišlija, od kojih su poraženi kod kuće pre manje od tri meseca sa 32:27.

Nišlije imaju priliku da ostvare treću pobedu u osam dana. Nakon Rudara, u sredu su slavili protiv Šamota u Aranđelovcu, u meču u kome su prikazali dva lica. Sramotan početak uz reviju promašaja, vođstvo domaćina od 5:0 za manje od pet minuta, a onda, mic po mic, dolazak na egal do poluvremena, i tek u poslednjih 15 minuta rezultatsko odvajanje do konačnih, čak i previše ubedljivih, 30:23.

-Taj naš problem u gostima nije od juče. Mi već godinu i po dana, od kako smo na okupu, na strani ne ličimo na onu ekipu u Nišu. To je sindrom koji se mora lečiti. U plej-ofu nas svakako čekaju spektakli protiv Vojvodine, Metaloplastike, Partizana u Nišu, ali ako budemo uspeli da u gostima pružamo dobre partije, onda bi i naši apetiti mogli da porastu. A svakako imamo puno ambicioznih ljudi i u upravi, i u stručnom štabu, i u igračkom kadru. Mi smo se u poluvremenu utakmice u Aranđelovcu lepo dogovorili kako treba da promenimo odnos i u nastavku je to odlično funkcionisalo. Posebno raduje partija Darka Stošića, koga smo vratili sa pozajmice u Vranju i prava je stvar za naš rukomet kada se jedan juniorski reprezentativac prikaže u ovakvom svetlu. Što se utakmice sa Obilićem tiče, veliko je pitanje u kakvom će oni sastavu i sa kakvim pristupom doći ovde, jer njima je ta utakmica bukvalno-samo da im se niko ne povredi. Oni svakako nisu ekipa za potcenjivanje, mi smo valjda naučili lekciju u Aranđelovcu i treba da jednom pametnom igrom okončamo prvi deo posla za ovu sezonu. Biti prvi u grupi bio bi zaista lep, a po meni i zaslužen uspeh-kazao je trener Đorđe Teodorović.

Utakmica Železničar-Obilić igra se u subotu, bez gledalaca, od 18.30 časova u sali OŠ „Miroslav Antić“, a sudiće je Cvetković i Nikolić iz Leskovca.