SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠE: ŽELEZNIČAR-SPARTAK VOJPUT 28:25 (17:18)

               

Niš, 6. decembra. Hala Čair. Gledalaca: 500. Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Železničar 3(2), Spartak Vojput 3(3). Isključenja: Železničar 6, Spartak Vojput 6 minuta.

ŽELEZNIČAR: Lazić (1 odbrana), Zlatanović (10 odbrana), Gemaljević, Mitić, Pavlović, Sretenović 4, Mađar, Krsmančić 2, Petković 2, Spasić 7, Jevtić 3, Mirić 2(2), Đukić 8, Vučković, Barjaktarević, Milenković.

SPARTAK VOJPUT: Abadžić (15 odbrana, 1 sedmerac), Arđelan, Stanko Dimitrić 1, Peić Tukuljac, Pernar 2, Perović, Gačević 3, Ristić, Potpara 8, Slobodan Dimitrić 2, Kojadinović, Radosavljević 5(3), Leovac 1, Stefanović, Petrović 1, Kurteš 2.

Semafor: 2:3(5), 7:6(13), 12:12(22), 15:17(29), 17:20(35), 23:21(44), 25:24(51), 28:24(59).

„Željina“ deseta recka u nizu uzastopnih pobeda, ali do sada najteže izvojevana, bar što se utakmica igranih u Nišu tiče. Rukometaši Spartaka debelo su „preznojili“ Nišlije, koji su na, iskustvo i „suvi“ kvalitet, ipak stigli do trijumfa u poslednjem meču prve polovine osnovnog dela takmičenja Superlige, potvrdili titulu jesenjeg prvaka, ali stekli i još jednu privilegiju-sada je definitivno da će novogodišnje praznike provesti na liderskoj poziciji, bez obzira na rezultate u preostala dva kola planirana za 2017. godinu.

Dovoljno je samo pogledati kretanje rezultata i zaključiti koji je faktor presudio. Nišlije su odigrale poluvreme sa najviše primljenih golova ove sezone-u Požegi su, četiri dana ranije, za celu utakmicu primili samo gol više nego ove večeri za prvih 30 minuta, da bi u nastavku dozvolili Spartaku da im svega sedam puta zatrese mrežu, samo jednom u poslednjih devet minuta i tako postavili stvari na svoje mesto.

Dugo to nije bio prepoznatljiv „Želja“, igralo se u ritmu koji je potpuno odgovarao gostima, koje su pokrenuli golman Abadžić i kapiten Potpara, strelac tri od prva četiri gola Subotičana na meču. Koristeći situaciju sa igračem više na terenu, domaći tim je poveo sa dva gola prednosti (6:4 i 7:5), ali Spartak preokreće serijom 3:0 i rivalu nije dozvolio da povede sve do 42. minuta! Spasić i Đukić su se „razleteli“ po terenu, Sretenović na debiju pred niškom publikom poslao par projektila u protivničku mrežu, ali Spartak je suviše lako postizao golove već u ranoj fazi svojih napada, i to sa svih pozicija. Niti je funkcionisala odbrana Železničara, niti su golmani bili na nivou, pa je trener Petković posegao i za mladim Lazićem, kao opcijom u završnici prvog poluvremena. Treba reći da se na terenu našao i Mladen Krsmančić, i pored zdravstvenih problema zbog kojih su mu lekari savetovali da preskoči i ovu utakmicu, baš kao i onu sa Slogom pre par dana. Za to junaštvo na kraju je nagrađen majicom za zvanično najboljeg pojedinca utakmice.

Posle lekcije u svlačionici, Nišlije izlaze na teren naoštrene da ne dozvole prekid svoje furiozne serije. Jeste Spartak postigao prva dva gola u nastavku, poveo sa 20:17, ali Petković menja odbranu u 5-1 i pet plus jedan prema Potpari, koji je, i pored dve povrede zadobijene na ovoj utakmici, postigao osam golova. Zlatanović je počeo da niže uspešne intervencije, većinu njih pretvarao je, idealno bačenim kontrama, u „lake“ golove, pa je, serijom 6:1, „Želja“ stigao do 23:21 tačno na sredini drugog dela igre. Probudila se i publika, tempo u odbrani nije popuštao, mada je Abadžić držao goste u igri sjajnim intervencijama, pa je Spartak još dva puta prilazio na minus jedan, poslednji put na 25:24. Jevtić je dva puta u kratkom razmaku isključen, ali se domaćin odlično branio, a onda su Đukić i Spasić, po jednim krajnje efektnim golom, podigli publiku na noge...