U situaciji u kojoj su rukometaši Železničara nanizali bukvalno sve rivale u Superligi kao svoje „mušterije“, naređali 11 pobeda u nizu, zacementirali prvu poziciju na tabeli sa 23 od moguća 24 boda, šta reći pred gostovanje poslednjeplasiranom Jugoviću? Favorit je dobro poznat, a želja je Nišlija da polusezonu iz snova okončaju na jednako uspešan način i stave šlag na tortu koju su „mesili“ u prethodnih nekoliko meseci.

-Da ne kvarimo ovo što smo uradili-dobro je raspoložen Joška Petković. I pred okršaje sa mnogo jačim protivnicima, iskusni strateg bio je samouveren, pa je tako i pred sudar sa „kaćkim tićima“.

-Iskreno, očekivao sam više od njih. Pobede Metaloplastiku, koja je bila kandidat za plej-of, a onda gube od sebi ravnih. Ne sumnjam da će oni biti ekstra motivisani, jer svako želi da skine „skalp“ prvog na tabeli, ali mislim da to neće biti ostvarivo ovog puta. Mi smo dobro trenirali čitave nedelje, dva puta dnevno do četvrtka i jednom u petak, u zavidnoj smo formi i očekujem da nastavimo ovaj niz pobeda. Zdravstvenih problema imali su Spasić i Mitić, nadam se da će ipak biti spremni za meč, ali i ako neko od njih ne bude, stalno ponavljam da se bez svakoga može i mora i da smo mi pre svega kolektiv od 16 igrača koji ne zavisi ni od jednog pojedinca-jasan je Petković, pred duel sa ekipom koju je „Želja“ savladao sa 32:21 na ovosezonskom debiju pred svojom publikom.

Ovom utakmicom završavaju se takmičarske obaveze za 2017. godinu, a nastavak prvenstva uslediće tek u februaru.

-Moji igrači odavno znaju da će poslednji trening biti prepodnevni u četvrtak 28. decembra, a da će prvi nakon pauze biti večernji 8. januara. Taj plan je precizno sačinjen, kako bi momci koji nisu iz Niša mogli na vreme da računaju kada i na koliko će moći da odu svojim kućama-zaključio je Josif Petković.

Utakmica u dvorani „Hram“ počinje u subotu u 19 časova, a sudiće je Ivan Pendić i Ninoslav Veljković.