Rukometaši Železničara započeli su treću nedelju rada u 2018. godini. Verovalo se da će to biti polovina priprema za nastavak sezone, ali je početak drugog dela pomeren za nedelju dana, pa je pred igračima suverenog lidera Superlige još dosta „drila“ iskusnog trenera Josifa Petkovića, budući da je naredni prvenstveni meč sa Metaloplastikom na programu tek 10. februara, mada bi, prema kalendaru takmičenja, Nišlije par dana ranije trebalo da odigraju i utakmicu polufinala regionalnog kupa.

U 2018. godinu Nišlije su ušle sa nepromenjenim „kosturom“ tima u odnosu na prvi deo prvenstva u kome su jedini bod izgubile u prvom kolu, a onda nanizale čak 12 uzastopnih pobeda, ali je većina takozvanih „drugopozivaca“ prosleđena na „kaljenje“ u nižerazredne lokalne klubove, a dva nova lica na treninzima su perspektivni bekovi Nikola Ivanović i Nemanja Milovanović. Levoruki Ivanović, koji je nedavno napunio tek 19 godina, stigao je iz beogradskog Partizana, dok se za 205 centimetara visokog, 22-godišnjeg levog beka pristiglog iz Metaloplastike već sada može reći da je dugoročno rešenje Nišlija, budući da je potpisao ugovor na tri i po godine.

-Oduševljen sam! Sve što imam da kažem staje u te dve reči. Radi se mnogo, mnogo ozbiljno i mislim da će mi na početku karijere ovi treninzi sa Joškom Petkovićem i Ivanom Tiosavljevićem mnogo značiti da napredujem. Momci su me sjajno prihvatili i mislim da možemo daleko da doguramo ove sezone, ali treba ići korak po korak-istakao je Ivanović, dok se Milovanović nadovezuje na njegove reči:

-Bila mi je potrebna promena, jer Metaloplastici baš ne ide ove sezone i ne da nisam pogrešio sa izborom, već sam, rekao bih, napravio pun pogodak. Ovih desetak dana rada sa novim trenerom i saigračima dovoljno mi je da procenim da sam došao u pravu sredinu, uklopio sam se brže od svih očekivanja i verujem da ću biti od pomoći ekipi u nameri da ove sezone osvoji makar jedan trofej. Zaista želim da budem od pomoći u tim nastojanjima.

I trener Josif Petković ističe da je reč o perspektivnim igračima u kojima ima „štofa“:

-Puno su bolji od onih koji su do sada bili u sastavu, a koji nisu imali veliku minutažu i nisu uspeli da se izbore za ostanak u klubu u nastavku sezone. Vredni su i poslušni momci, ali pred njima je svakako još mnogo rada i otklanjanja nekih stvari koje su propustili u dosadašnjem rukometnom sazrevanju. Imaće obojica svoju ulogu, ali svakako da onaj prvi tim koji je oformljen kroz jesenju seriju pobeda ostaje nepromenjen. Milovanović će dopuniti Sretenovića na levom beku, dok ćemo Ivanovića pokušati da kroz trenažni proces osposobimo da bude i neka vrsta alternative Đukiću na desnom krilu-kazao je iskusni stručnjak.