Rukometaši Železničara odigraće ovog vikenda svoje prve utakmice u 2018. godini. Jedine provere pred nastavak takmičarske sezone nisu mogle biti jače, jer će Nišlije učestvovati na turiru na kome će igrati, prema trenutnim rezultatima, četiri najbolje ekipe u državi-dva SEHA ligaša Vojvodina i pančevački Dinamo, odnosno dve prvoplasirane ekipe na tabeli Superlige Železničar i Partizan.

Turnir se igra u sklopu obeležavanja jubileja crno-belih - 70 godina postojanja. Nišlije će se u subotu od 17 časova sastati sa Dinamom, dva sata kasnije počinje duel Partizana i Vojvodine, a sutradan će, u istim terminima, igrati poraženi, odnosno pobednici polufinalnih okršaja.

-Nema trenutno jače ekipe u Srbiji od ove četiri, tako da nema ni jače provere od ovih koje nam predstoje. Videćemo gde smo trenutno u odnosu na SEHA ligaše, ali videće i oni gde su u odnosu na nas, budući da su se ozbiljno pojačali ove zime, i jedni i drugi. Naravno, neke stvari će se i prikriti, ali do naših okršaja u plej-ofu ima još puno vremena-istakao je Josif Petković, trener rukometaša Železničara. 

"Želja" je, inače, saznao protivnika u polufinalu istočne grupe regionalnog Kupa. To je ekipa ARIF Knjaz, a utakmica bi trebalo da se odigra u Knjaževcu 7. februara.